Velg riktig ryggsekk på vandring

shutterstock_303415679

Ifølge ut.no kan du gå 100 mil hvis du bare har den riktige ryggsekken! Dette er kanskje å ta i litt, men faktum er at valg av ryggsekk kan være med på å avgjøre om turen blir en slitsom eller en hyggelig opplevelse. Det første kriteriet er selvfølgelig: Ryggsekken må være tilpasset turen! Om du skal på en kort tur, trenger du en liten ryggsekk, og om du skal på en lengre vandring over flere dager, trenger du en helt annen ryggsekk enn på en dagstur.

Det beste du kan gjøre, er å sette deg inn i hva du trenger for de forskjellige turene du planlegger. For det andre bør du tenke at du aldri skal ta med deg mer enn du faktisk trenger. Jo mindre oppakning, desto enklere vandring – så enkelt er det. Dette gjelder uansett om turen er lang eller kort.

Se gjerne på lenken over til Ut.no sine nettsider for å finne noen gode tips til hvilke ryggsekker som passer for deg. Kanskje kan det også lønne seg å reise til en fysisk butikk som selger ryggsekker for å prøve hva som passer deg best. Men ikke kast deg over det første og tilsynelatende beste tilbudet. Det er nemlig mulig å få ryggsekker til svært gode priser på nett. Det betyr at du kan gjøre et kupp på gode ryggsekker på nett, etter at du har funnet ut hvilken type ryggsekk du må ha.

For å få en så god tur som mulig, er altså ryggsekken du bærer, en av de viktigste tingene å tenke på. Fottøyet ligger på en god andre plass (om ikke det deler førsteplassen med ryggsekken). Deretter er god bekledning i lag-på-lag en viktig faktor. Når du har disse elementene i orden, er du klar for turer i all slags vær og i alle typer terreng. Pakk med deg en god nistepakke og noe godt å drikke på termosen, så er det bare å begi seg ut på vandring og nyte naturen!