Velg rett treningsform for deg og ditt liv

Alle har sine favorittmåter å trene på, og det er ikke slik at én treningsform nødvendigvis passer for alle. Dersom man skal være motivert til å trene, er det viktig at man liker den treningen man gjør. Hvis man syns treningen er kjedelig eller ensformig, kommer man ikke til å fortsette med den. Hvis man derimot synes at treningen er morsom, er det mye enklere å fortsette med den.

Hold motivasjonen oppe – varier treningen

I tillegg til at treningen må være motiverende, er det også viktig at man har tid til å gjennomføre den. Dersom man legger opp et altfor omfattende treningsprogram, kan det være vanskelig å få gjennomført det i en travel hverdag. Da er det bedre å velge noe raskere og lettere. For noen kan det også ta lang tid å komme seg til treningsstudio, og da kan det være bedre å velge en treningsform man kan gjøre hjemme, som dansing eller løping. For noen er det også nok å gå eller sykle til jobben. En sykkeltur til jobben kan dekke det daglige behovet for trening, for man trenger bare en halvtimes trening hver dag for å få god helseeffekt. Aktivitetsferie er et fint alternativ til en lat ferie på stranden. Når man holder seg i form i ferien, er det også lettere å fortsette med treningen etter ferien. Gårdsferie passer også for hele familien.

Tren alene eller sammen med andre – men tren!

Når man velger treningsform, må man tenke på hvordan man skal holde seg motivert. Noen foretrekker å trene alene, mens andre liker å trene sammen med andre. Da kan man starte en joggegruppe, eller gå turer sammen med andre. Lagsport passer også fint for personer som liker å trene i grupper. I de fleste byer og tettsteder finner man ulike aktivitetstilbud både for barn og voksne. Dersom man vil trene til faste tidspunkt, er organisert trening en god ide.