Ta godt vare på fritiden din

Fritid er mer verdifullt enn mange er klar over. Det er ikke en selvfølge for alle å ha fritid. Noen må jobbe hardt både i ukedagene og i helgen, og noen må til og med ha to jobber for å klare seg. Da kan fritid være et nesten ukjent begrep. Men fritiden er ofte den beste tiden i livet, og det gjelder å ikke gå glipp av de tingene som virkelig betyr noe i livet. Små øyeblikk er verdifulle.

Ikke tving deg til å gjøre det du ikke liker

Fritiden kan være så aktiv eller så avslappende som man selv vil, og det er viktig at man gjør noe man har lyst til. Man skal ikke føle seg tvunget med på aktiviteter man ikke liker. Da er det bedre å sette foten ned, og si at i min fritid gjør jeg som jeg selv vil. Man må også respektere at familiemedlemmer og kjærester kanskje vil gjøre noe annet enn man selv vil. Selv om man er kjærester eller familie, trenger man ikke å være sammen hele tiden. Hvis man skal gjøre noe sammen som familie, må man velge aktiviteter som alle liker. Kanskje et gårdsbesøk er noe alle kan sette pris på.

Når man gjør det man liker i fritiden, slapper man av. Stress og anspenthet forsvinner, og humøret blir også bedre. Når man tar vare på fritiden sin, tar man altså også vare på helsen sin. Det er sunt å stresse ned og slappe av, og da føler man seg så mye bedre når hverdagsmaset starter igjen.