Sykling både for proff og amatør

Sykling er ekstremt populært verden rundt – i mange storbyer har sykkelen til og med tatt plassen som det mest populære transportmiddelet. Hvorfor stå i endeløse bilkøer eller skvise seg frem på bussen når man heller kan sykle til jobb på den samme tiden? Sykling er samtidig utrolig godt for både kroppen og hodet, dermed er det all grunn til å tørke støvet av sykkelen og sette ut på landeveiene. Norge har fostret frem mange fremragende syklister på dette viset – nordmenn som har gjort sykling til noe langt større enn bare en hobby.

Norske syklister på topp

Thor Hushovd regnes til å være blant de beste norske syklistene gjennom tidene. Med 10 etappeseiere i Tour de France har denne grimstadmannen blitt et forbilde for nordmenn i alle aldere, og mye av sportens popularitet her i landet er hans fortjeneste. Nå har Hushovd dessverre lagt karrieren på hylla, men yngre nordmenn kom straks på banen for å ta plassen hans. Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen har tatt flere etappeseiere i Tour de France, det mest prestisjefulle sykkelrittet i verden. De viser stadig vekk gode resultater. Dessverre tok ingen av våre landsmenn noen seiere i årets Tour de France, men de var ofte i teten og mange spådde dem gode plasseringer.

Britisk gull i TdF

Edvald Boasson Hagen, bedre kjent som Eddy the Boss, syklet tidligere for det britiske laget Team Sky. Det var dette laget som stakk av med seieren i årets Tour de France, med engelskmannen Chris Froome på toppen. Nå konkurrerer Hagen for et mye yngre team, og med årene som kommer vil vi garantert se ham oppnå gode resultater. Alexander Kristoff sykler derimot for det russiske laget Katjusja, og med en lang karriere bak ryggen vil nok også denne nordmannen klatre til flere etappeseiere i Tour de France de neste årene.