Riktig kledd for trening

shutterstock_257475145

Når du skal holde deg i form, er det viktig at treningen er lystbetont. Motivasjon og lyst til å trene henger utvilsomt sammen med at du opplever treningen som positiv. Hvis treningen er en negativ opplevelse, er det ikke særlig sannsynlig at du har veldig lyst til å fortsette. I denne sammenhengen har faktisk treningsklær ganske mye å si.

Noen tenker kanskje at det ikke er så viktig hva slags klær man har på seg når man trener. En joggebukse og T-skjorte i bomull gjør vel samme nytten som kompresjonstights og en teknisk treningstrøye? Og man behøver vel ikke ha de dyreste løpeskoene med ekstra demping både over og under, foran og bak? Vel, det er nok ikke uten grunn at treningsbekledning har blitt et viktig punkt for mange – og det handler faktisk ikke bare om mote. Når alt kommer til alt, har det mye å si for motivasjonen din at treningstøyet er komfortabelt og at du føler deg vel. I tillegg må det være tilpasset vær og temperatur, og spesielt om vinteren kan klærne ha mye å si for om du får en god eller dårlig treningsøkt. Selvsagt vil det også ha mye å si at du legger opp treningen etter årstiden, noe du kan lese mer om her.

Og om du tenker at teknisk treningstøy er dyrt, er dette en sannhet med modifikasjoner. Det er nemlig fullt mulig å få tak i treningstøy som ikke koster skjorta, spesielt hvis du leter litt på nettet. Det du skal tenke på når du kjøper treningstøy, er ikke først og fremst pris, men at de gir deg en god treningsopplevelse. Tøyet bør føles lett, det bør følge kroppens bevegelser, det bør hjelpe kroppen med å kvitte seg med overskuddsvarme, og det bør holde deg varm, også utendørs om vinteren. For å holde på motivasjonen, er det kanskje verdt noen ekstra kroner å gjøre treningen til en god opplevelse – for det viktigste er jo tross alt at man ikke gir opp.