Løpeguiden for nybegynnere

Det er alltid litt skummelt å starte med en ny aktivitet. Trening, spesielt i offentligheten, er en skremmende ting for mange, og det skumle utveier ofte godene. Men jogging eller turgåing er en perfekt aktivitet som kombinerer mosjon, frisk luft, psykisk helse og vekttap. Det er også en treningsform som verken krever masse utstyr eller abonnement på treningssentre. Bare ta på deg løpeskoene og kom deg ut i gatene, eller inn i nærmeste skog.

Riktig utstyr og treningssted

Dersom du har planer om å ta løpingen til det neste nivået er det et par ting du trenger å tenke på. Først og fremst er det viktig med gode sko. Et par sko med god demping og støtte til ankelen, men som fortsatt ikke restrikterer bevegelse av ledd og fotsålen, er svært viktig.

For å hjelpe skoene med å gjøre jobben sin er det anbefalt å løpe på myke underlag. Turstier og gress er bedre egner seg bedre enn hard asfalt.

Løping for vektnedgang

Å introdusere mosjon og løping inn i hverdagen er et riktig valg dersom du har et ønske om å gå ned i vekt. Bare 30 minutter mosjon kan gjøre underverker. Det er ikke bare kroppen som vil takke deg – mer mosjon hver dag vil ha en positiv effekt på psyken din. Regelmessig trening kan nemlig redusere stress og forbedre mental helse.

Det er ikke alltid vi kan kontrollere hvor vekten faller av på kroppen, og hvilke deler av kroppen som mister mest fett. Spesielt hos kvinner kan mange oppleve vektnedgang i brystene når de begynner å gå ned i vekt, noe ikke alle er fornøyde med.

Tren mot et mål!

Når vi starter med trening kan det være motiverende å ha et mål å trene mot, og det trenger overhodet ikke å være et maraton. Hvis du tar små steg hele veien kan du få en følelse av selvrealisering og føle at treningen går riktig vei. Før du vet ordet av det har du løpt din første kilometer, mil, eller kanskje til og med et maraton!