Kom i gang med yoga

Lei av jogging, løping og svette zumba-klasser? Hvorfor ikke prøve en ny treningsform? Yoga og meditasjon er av mange sett på som trege og kjedelige treningsformer, og det er der mange tar feil. Det finnes mange ulike former for yoga, og de appellerer til ulike typer mennesker. Enten du trener for vektnedgang, mobilitet, rehabilitering eller for å klarne tankene kan du finne en type yoga for deg. Les videre for å komme i gang med din yogareise!

Treningsklær

Som alle andre former for trening er det alltid lurt med passende treningsklær. Siden yoga er en type trening som trener mobilitet er det lurt med klær som lar deg bevege kroppen på alle ulike måter. Det er også lurt med tettsittende topper som holder seg på plass inder hele treningen, og myke tights. Trenger du tykkere klær om vinteren kan du gjerne legge til leggvarmere og en oversized genser.

Finn din treningsform

Nå som du har de riktige klærne kan du finne den riktige formen for yoga. Som nevnt finnes det mange ulike typer yoga med ulike formål, og her har du to av dem.

Yin Yoga er den «typiske» formen for yoga. Dette er en rolig form for yoga der man holder den samme posisjonen i samtlige inn- og utpust – perfekt dersom du trenger en roligere økt.

Power Yoga er en utradisjonell form for yoga, men perfekt dersom du ønsker å gå ned i vekt. Her har du høyt tempo, vanskeligere øvelser og du vil få trene kondisjonen din.

Yoga i hjemmet

Yoga og meditasjon er kanskje den mest tilgjengelige formen for trening, uansett hvor du er. Du trenger hverken fancy yogaklær eller et studio for å få inn en økt med yoga. Faktisk er alt du trenger deg selv. Har du et par ledige minutter før middag, eller ønsker du litt trening før du starter dagen, da kan du ta noen runder yoga på teppet eller i sengen.