Finn din motivasjon

30877-silhouette-of-a-female-hand-the-blue-sky-and-the-bright-sun

Utallige idrettsutøvere har valgt å gi opp en strålende karriere etter en uhyggelig skade eller en hendelse som rystet dem og deres nære. Mange andre har derimot valgt å fortsette sin ferd mot toppen, til tross for alle utfordringer og hindere som sto i veien. Det store spørsmålet er hvordan man finner motivasjon til å fortsette. Motivasjon til å kjempe videre. Enkelte finner motivasjon i familien og sine venner, andre finner den i konkret målsetting og urokkelig fokus.

Motivasjon etter skade er en utfordring

Når man gjenopptar treningen etter en skade, kan det være vondt. Det kan være hardt. Man vil neppe vise samme resultater som før skaden. Tiden leger dog alle sår, og med hardt arbeid kan man være tilbake raskere enn forventet. Forresten kan det være lurt å ha et forbilde i tankene, slik at man har noen å se opp til når man er på vei tilbake fra en skade. Se bare på Tiger Woods, for eksempel. Etter skaden hans er han nok en gang i toppsjiktet, i alle fall ifølge de som jobber med å bedømme topputøvere på profesjonelt grunnlag.

Gi aldri opp!

Det gjelder nemlig å aldri gi opp, fortsette til tross for vanskeligheter. Sette seg et mål, og streve etter dets oppnåelse, uansett hva det måtte koste. Slike mennesker lykkes aldri. Å mislykkes er ikke et alternativ for slike mennesker. Roger Federer har kanskje ikke vunnet noen av de fire store tennisturneringene de siste tre årene, men «gi opp» er ikke ord i hans ordbok. Den 33 år gamle sveitseren fortsetter å kjempe, fortsetter å trene hardt og sikte mot verdenstoppen. Fotballverdenen kan skryte av utallige eksempler på spillere som blir utsatt for skader, men som kommer tilbake og fortsetter som om ingenting hadde skjedd.